Üzleti tanácsadás

A siker első titka

Tudod mi a siker legnagyobb titka?

Az, hogy nincs B terv! Azoknak az embereknek, akik a legnagyobb dolgokat hozták létre, érték el a világban, nem volt B tervük! Nem volt kérdés számukra, hogy amit véghez akarnak vinni, az vajon sikerül-e, mert hittek magukban!

Te mennyire hiszel magadban? Vajon feltennéd-e a teljes vagyonodat arra, hogy el fogod érni a célodat, amit kitűztél magad elé? Vagy inkább biztonsági játékot játszol és csak úgy csinálsz, mintha csinálnád, miközben bízol benne, hogy sikerül, amit elterveztél?

Vajon honnan, miből építkezett például Colombus, Edison, Steve Jobs, Richard Branson, a Facebook, az Amazon vagy sok más sikertörténet megálmodója, létrehozója? Mi volt az amitől ennyire biztosak voltak magukban és a sikereikben?

Nincs ebben semmi misztérium. Ők és sokan mások azért hittek magukban B (vagy C és D) terv nélkül, mert rendben voltak náluk az alapok! A sikeres emberek azért sikeresek, azért képesek felállni a legnagyobb kudarcok után is, mert az alapok sziklaszilárdságúak, ezekre bármikor újra tudnak építkezni.

Manapság tömegek olvasnak személyiségfejlesztő könyveket, járnak motivációs előadásokra, tréningekre. megtanulják a vonzás törvényét és még számtalan más törvényszerűséget, de valamiért aztán nem tudják ezt az elméleti tudást a gyakorlatban, a való életben alkalmazni.

Ismerős a helyzet? Te is ismersz olyan embert, aki évek óta olvas, hallgat ilyen jellegű anyagokat, de ha őszinte önmagával, akkor nem elégedett az eredménnyel? Gondolom igen. És vajon azt is tudod, mi lehet ennek az oka? Csakis az, hogy hiányoznak az alapok! Gond van a szentháromsággal!

De vajon mik ezek az alapok, mi ez a szentháromság? Nem más, mint:

Önismeret, Önbecsülés, Önbizalom.

Amíg ez a három terület nincs a helyére téve nálad, addig bármit, bármennyit olvashatsz, nem tudsz majd stabil, hosszútávú eredményeket elérni az életedben. Honnan tudom ezt ilyen biztosan? Onnan, hogy én magam is átestem ezen a folyamaton.